Vetrne elektrarne na ključ

Kljub dejstvu, da potencial vetrne energije v Sloveniji v povprečju ni velik, obstaja kar nekaj lokacij kjer je izgradnja vetrne elektrarne okoljsko in ekonomsko smotrna. Nudimo vam postavitev vetrne elektrarne na ključ. Z vami sodelujemo od ideje, do končnega priklopa v elektroenergetsko omrežje in pridobitve podpore. Postopek je podoben postavitvi sončne elektrarne.

"Izbira lokacije je ključnega pomena"
 
Preden se odločimo za postavitev vetrne elektrarne je potrebno opraviti meritve hitrosti in smeri vetra na različnih višinah. Za določitev letne proizvedene električne energije je potrebno izmeriti koliko ur v letu piha veter v izbranih hitrostnih intervalih. Po opravljenih meritvah in analizi podatkov ugotovimo vračilno dobo investicije in posledično ekonomsko smotrnost naložbe.
 
 
"Gradbeno in okoljsko dovoljenje ni potrebno"
 
Vetrnice, katerih nazivna moč je manjša od 50 kW ne potrbujejo gradbenega in okoljskega dovoljenja, potrebna pa je pridobitev elektro soglasja za priklop elektrarne na omrežje. V tej fazi se pridobi tudi EKO sklep za podporo, ki nam omogoča prodajo električne energije po subvencionirani ceni.
 
"Strokoven nadzor nad izvedbo"
 
Po pridobitvi ustreznih dovoljenj začnemo z montažo sistema, pri kateri sodelujejo tudi naši inženirji. Po končani montaži sledi tehničen pregled in priklop elektrarne v omrežje.
 
"Za vašo elektrarno skrbimo tudi med obratovanjem"
 
Podjetje Tehnosol poskrbi za izvoz, načrtovanje in montažo vetrne elektrarne. S tem vam omogočimo postavitev kvalitetne elektrarne po zelo konkurenčni ceni, obenem pa smo vam na voljo tudi pri morebitnih servisih in vzdrževalnih delih.